4 comentarios

 1. Buenas tardes! Vamos a ello!
  – Me parece un rítmo sinusal con hemibloqueo de rama derecha y diversas pausas sinusales a lo largo de la tira del electrocardiograma que vemos.
  – Sería de gran utilidad saber la edad del paciente y patologías previas para orientar el caso.

  Ya nos dices Mariona 🙂

 2. Buenos días,
  a mi parecer se trata de un ritmo sinusal con arritmia por falta de un ciclo, PR <0.2 y QRS <0.12, observo hemibloqueo de RD en DIII y V2, no observo alteraciones de la repolarización ni hipertrofia ventricular y el eje es normal.
  Creo que es una enfermedad del seno por bloqueo SA
  Ya comentais y así seguimos aprendiendo

 3. Curioso EKG

  Estandarizado correcto, FC 40 aprox, eje QRS 75°, tiene lo que parece ser un bloqueo sinusal, no alteraciones del ST ni de la repolarización. En algún segmento me pareció ver algún PR más largo y onda P de diferente morfología, no me queda claro.

  Que Patologia sufre? Que tratamientos lleva? Cuantos años tiene? Que actividad realiza? En que contexto se dan las palpitaciones?

  Un saludo

 4. Bon dia!!
  Aquí anem amb la resolució del cas. Moltes gràcies a tots!!
  El pacient, de 62 anys tenia com antecedents personals HTA i la malaltia que descriu l’ECG ja coneguda i controlada pel seu cardiòleg…però vist l’ECG, i que a tots ens estren dubtes al vore’l, és normal que l’enviaren a l’hospital!!
  El pacient té la malaltia del sinus, com bé ha descrit la companya Gema.
  En la malaltia del sinus ( síndrome del sinus, disfunció del node sinusal) inclou diversos trastorns que afecten a la generació de l’impuls del node sinusal (NS), i la seua transmisió en l’interior de les aurícules, pot causar tant, bradiarrítmies com taquicàrdies.
  Durant un ritme sinusal, un bloqueig sinusal transitori fa que el NS perdi un estímul marcat, produint una pausa en la estimulació i així facilite la sobreestimulació d’un focus auricular ectòpic. Es produeix així, un pols/batec d’escapada auricular. En l’ECG s’observa una pausa seguida d’una ona P (p’) amb morfologia diferent de la p sinusal. Indica que el focus de l’estímul no és sempre el mateix. Ací observem com el DIII i AVF apareixen P negatives. Quan el NS reasumeix la seua funció, el focus ectòpic és suprimit.
  A vegades en el mateix ECG s’observa la migració del marcapassos entre el node sinusal i el focus auricular, alternant ritme sinusal amb el ritme auricular. L’automatisme d’aquest és menor que el del node sinusal, pel que la seua freqüència de descàrrega és més baixa i donarà freqüències baixes.

  El nostre pacient, a l’arribar a l’hospital ja no tenia palpitacions, i al realitzar l’ECG de nou, s’observà un ritme sinusal sense batecs d’escapada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: